Karta Win
Gambor Pinceszet, Merlot, Tolna - czerwone półwytrawne
Aromat śliwki, migdałów i lukrecji. Delikatny, łagodny smak, współgra z delikatnymi daniami
Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Balaton - czerwone półsłodkie
Dobrze zbilansowana kwasowość. Wyczuwalne aromaty jeżyn i winogron
Torley Talisman - musujące białe półwytrawne
Uzyskuje się metodą powtórnej fermentacji w kadziach a następnie butelkuje.
Tokaji Harslevelu, Hollokoi - białe półwytrawne
Aromat egzotycznych owoców, delikatne z ziołową nutą.
Tokaji Szamorodni. Hollokoi - białe wytrawne
Dojrzewający kilka lat w dębowych beczkach. Doskonale nadaje się do dań z grzybami, wołowiną i dziczyzną.
Tokaji Szamorodni, Hollokoi - białe słodkie
Wyczuwalny aromat miodu, korzeni i suszonych owoców. Dojrzewający kilka lat w dębowych beczkach. Najlepiej smakuje z daniami z kasztanów i deserów.
Tokaji Aszu 3 Puttony - białe słodkie
Cytrusowy bukiet i ładna kwasowość dobrze zbalansowana ze słodyczą. Dojrzewa w dębowych beczkach minimum 3 lata. Wino na specjalne okazje, świetnie komponuje się z deserami
Tokaji Aszu 6 Puttony - białe słodkie
Dojrzewające w dębowych beczkach co najmniej 7 lat. To niezwykłe wino pasuje do szlachetnych deserów, kaczki i słodkich dań.
Tokaji Aszu Eszencia - białe słodkie
Nieoficjalna 7 w klasyfikacji puttonowej. Bursztynowy kolor, wyczuwalne suszone owoce,korzenie,herbata i karmel.
Vylyan Kakas, Rose - różowe wytrawne
Idealnie świeże. Zapachy truskawek i limonki witają Cię intensywnym aromatem i smakiem
GB, Egri Bikaver, Eger - czerwone wytrawne
Wyczuwalna czereśnia i porzeczka, potem przyprawy, idealne do dań z dziczyzny i wołowiny
GB, Cabernet Sauvignon, Eger - czerwone wytrawne
Klasyczne aromaty porzeczkowe, dobrze zrównoważone, owocowe. Doskonałe do wołowiny i innych czerwonych mięs.
Meszaros Pal, Kekfrankos, Szekszard - czerwone wytrawne
Wiśniowy bukiet, dojrzewa 8 miesięcy w beczkach. Najlepiej smakuje z drobiem, wieprzowiną i wołowiną.
Takler, Merlot, Szekszard - czerwone wytrawne
Wyczuwalny bukiet malin, truskawek i śliwek. Leżakuje w dębowych beczkach 12 miesięcy. Dobre połączenie ze stekiem
Takler, Cabernet Franc, Szekszard - czerwone wytrawne
Zrównoważone, wyczuwalne owoce leśne i czarna porzeczka. Dojrzewający w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Dobre połączenie z cielęciną i wołowiną
Podane powyżej ceny są cenami za 1 butelke
Wina stołowe 0.5 litra, natomiast pozostałe wina są w pojemności 0,75 litra.