Karta Win

Torley Talizman - białe półwytrawne 60

Uzyskuje się metodą powtórnej fermentacji w kadziach a następnie butelkuje.

Tokaj Harslevelu, Selection Chateau - wytrawne 88

harmonijne i delikatne w smaku, świeże, orzeźwiające. Najlepiej smakuje jako aperitif, do ryb i dań wegetariańskich.

Tokaji Furmint Pajzos, Chateau - wytrawne 70

O przyjemnym aromacie, delikatne w smaku

Tokaji Harslevelu, Chateau Pajzos - półsłodkie 70

Lekkie, z bukietem kwiatowym I cytrusowym. Idealne na lato

Tokaji Szamorodni. Hollokoi - wytrawne 96

Dojrzewający kilka lat w dębowych beczkach. Doskonale nadaje się do dań z grzybami, wołowiną i dziczyzną.

Tokaji Szamorodni, Hollokoi - słodkie 96

Wyczuwalny aromat miodu, korzeni i suszonych owoców. Dojrzewający kilka lat w dębowych beczkach. Najlepiej smakuje z daniami z kasztanów i deserów.

Tokaji Aszu 3 Puttony - słodkie 135

Typ: słodkie Cytrusowy bukiet i ładna kwasowość dobrze zbalansowana  ze słodyczą. Dojrzewa w dębowuch beczkach minimum 3 lata. Wino na specjalne okazje, świetnie komponuje się z deserami.

Tokaji Aszu 5 Puttony- słodkie 190

Dojrzewajacy w dębowych beczkach co najmniei 7 lat. Najlepiej smakuje w towarzystwie deserów i słodkich dań.

Tokaji Aszu 6 Puttony - słodkie 290

Dojrzewające w dębowych beczkach co najmniej 7 lat. To niezwykłe wino pasuje do szlachetnych deserów, kaczki i słodkich dań.

Tokaji Aszu Eszencia - słodkie 500

Nieoficjalna 7 w klasyfikacji puttonowej. Bursztynowy kolor, wyczuwalne suszone owoce,korzenie,herbata i karmel.

Gaborhaz, Tolna - wytrawne 88

Szczep: Pinot Noir Najlepiej smakuje jako aperitif, współgra z delikatnymi potrawami

GB Egri Bikaver, Eger - wytrawne 120

Szczep: Kekfrankos, Cabernet Suvignon,

Konyari, Balaton - wytrawne 96

Szczep: Cabernet Sauvignon Klasyczne aromaty porzeczkowe, dobrze zrównoważone, owocowe. Doskonałe do wołowiny i innych czerwonych mięs.

Bock PortaGeza Selection, Villany - wytrawne 128

Szczep: Portugieser Wyczuwalne śliwki i jeżyny. Leżakuje w dębowych beczkach 6 miesięcy. Do potraw lekkich, dobrze współgra z papryką.

Takler, Dzekszard - wytrwane 90

Szczep: Kekfrankos Wiśniowy bukiet, dojrzewa 8 miesięcy w beczkach. Najlepiej smakuje z drobiem, wieprzowiną i wołowiną.

Takler, Szekszard - wytrawne 138

Szczep: Merlot Wyczuwalny bukiet malin, truskawek i śliwek. Leżakuje w dębowych beczkach 12 miesięcy. Dobre połączenie ze stekiem, plackiem po wegiersku .

Takler, Szekszard - wytrawne 138

Szczep: Cabernet Franc Zrównoważone, wyczuwalne owoce leśne i czarna porzeczka. Dojrzewajacy w dębowych beczkach 12 miesięcy. Dobre połączenie z cielęciną i wołowiną.

Podane powyżej ceny są cenami za 1 butelke

Wina stołowe 0.5 litra, natomiast pozostałe wina są w pojemności 0,75 litra.

0