Karta Win

Gambor Pinceszet, Merlot, Tolna - czerwone półwytrawne 89

Aromat śliwki, migdałów i lukrecji. Delikatny, łagodny smak, współgra z delikatnymi daniami

Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Balaton - czerwone półsłodkie 89

Dobrze zbilansowana kwasowość. Wyczuwalne aromaty jeżyn i winogron

Torley Talisman - musujące białe półwytrawne 99

Uzyskuje się metodą powtórnej fermentacji w kadziach a następnie butelkuje.

Tokaji Sarga Muskotaly, Hollokoi - białe półsłodkie 106

Lekkie z nutą jabłek, gruszek i kiści winogron

Tokaji Furmint, Hollokoi - białe wytrawne 106

O przyjemnym aromacie, delikatne w smaku.

Tokaji Harslevelu, Hollokoi - białe półwytrawne 99

Aromat egzotycznych owoców, delikatne z ziołową nutą.

Tokaji Szamorodni. Hollokoi - białe wytrawne 130

Dojrzewający kilka lat w dębowych beczkach. Doskonale nadaje się do dań z grzybami, wołowiną i dziczyzną.

Tokaji Szamorodni, Hollokoi - białe słodkie 130

Wyczuwalny aromat miodu, korzeni i suszonych owoców. Dojrzewający kilka lat w dębowych beczkach. Najlepiej smakuje z daniami z kasztanów i deserów.

Tokaji Aszu 3 Puttony - białe słodkie 199

Cytrusowy bukiet i ładna kwasowość dobrze zbalansowana  ze słodyczą. Dojrzewa w dębowych beczkach minimum 3 lata. Wino na specjalne okazje, świetnie komponuje się z deserami

Tokaji Aszu 6 Puttony - białe słodkie 320

Dojrzewające w dębowych beczkach co najmniej 7 lat. To niezwykłe wino pasuje do szlachetnych deserów, kaczki i słodkich dań.

Tokaji Aszu Eszencia - białe słodkie 500

Nieoficjalna 7 w klasyfikacji puttonowej. Bursztynowy kolor, wyczuwalne suszone owoce,korzenie,herbata i karmel.

Vylyan Kakas, Rose - różowe wytrawne 106

Idealnie świeże. Zapachy truskawek i limonki witają Cię intensywnym aromatem i smakiem

GB, Egri Bikaver, Eger - czerwone wytrawne 139

Wyczuwalna czereśnia i porzeczka, potem przyprawy, idealne do dań z dziczyzny i wołowiny

GB, Cabernet Sauvignon, Eger - czerwone wytrawne 110

Klasyczne aromaty porzeczkowe, dobrze zrównoważone, owocowe. Doskonałe do wołowiny i innych czerwonych mięs.

Meszaros Pal, Kekfrankos, Szekszard - czerwone wytrawne 106

Wiśniowy bukiet, dojrzewa 8 miesięcy w beczkach. Najlepiej smakuje z drobiem, wieprzowiną i wołowiną.

Takler, Merlot, Szekszard - czerwone wytrawne 179

Wyczuwalny bukiet malin, truskawek i śliwek. Leżakuje w dębowych beczkach 12 miesięcy. Dobre połączenie ze stekiem

Takler, Cabernet Franc, Szekszard - czerwone wytrawne 179

Zrównoważone, wyczuwalne owoce leśne i czarna porzeczka. Dojrzewający w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. Dobre połączenie z cielęciną i wołowiną

Podane powyżej ceny są cenami za 1 butelke

Wina stołowe 0.5 litra, natomiast pozostałe wina są w pojemności 0,75 litra.

0